15 листопада 2017 року на Волині відбувся міжнародний форум “Зелена економіка: інноваційний шлях розвитку регіону” який був організований в рамках Програми підтримки зеленої модернізації української економіки, яку в Україні впроваджує товариство GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Метою даного заходу стала популяризація ідей «зеленого» економічного розвитку серед представників влади, бізнесу, громадськості, обмін досвідом і презентація кращих практик щодо «озеленення» економіки та виробництва задля ефективного використання природних ресурсів та енергії, уникнення забруднення навколишнього середовища підприємствами та підвищення їхньої конкурентоспроможності на світовому ринку.

Ціль „зеленої” економіки – ресурсоефективність, ресурсозбереження та екологічно безпечне виробництво. Досягти мети можна використовуючи такі інструменти як екологічний менеджмент, екологічний та енергетичний аудити, екологічну сертифікацію, найкращі доступні технології.

Участь у даному форумі взяли також провайдери зелених послуг Волині які поділилися власним досвідом впровадження зелених технологій в регіоні та представники Волинської ТПП. Зокрема, президент Волинської ТПП Олександр Смолич розповів про роль Волинської ТПП у програмі сприяння зеленої економіки на Волині а Голова ГО «Агенція міжнародної співпраці» Інна Войло розповіла як про вже впроваджені ініціативи Волинської ТПП щодо підтримки зеленої економіки у регіоні так і про їх перспективи.

Основний меседж форуму – сучасний сталий розвиток економіки неможливий без впровадження новітніх інноваційних «зелених» технологій.