Спочатку почесному гостю та президенту Волинської ТПП Олександр Смолич представили виробництво дитячих іграшок на одному із флагманів Волинського бізнесу, фабриці дитячих іграшок Компанія Тигрес. Екскурсію підприємством провів керівник відділу експорту компанії Ivan Dordyuk. Сьогодні м’яконабивні та пластмасові іграшки українського виробника купують в усіх куточках Україні та у 60 країнах світу. Компанія співпрацює з польським виробником пластмасової іграшки TM WADER, виготовляє продукцію для німецької ТМ Klein, а в січні 2019р. стартує виробництво ліцензійних моделей серії автомобілів MERCEDES SPRINTER. Продукція підприємства сертифікована згідно міжнародних норм, та пройшла аудит компанії Disney на випуск одноіменної продукції.

Эльмар Мамедов (Elmar Mamedov) був вражений високотехнологічним процесом виробництва та якістю продукції яка виготовляється на підприємстві. Гості обговорили потенційні можливості розширення співпраці (слід сказати що компанія вже мала досвід співпраці з Азербайджаном в минулому, зокрема відшивала м’яку іграшку-сувенір, для змагань «Ісламські ігри-2017».

Пізніше в приміщенні Волинської ТПП пройшла ще одна зустріч з комерційним директором ТЗОВ «ЙОДАНКА» Олег Жураковський який презентував продукцію групи компаній та провів переговори стосовно можливості її представлення в торгових мережах/виходу на ринки Азербайджану.
Сьогодні, 12.12.2018 робоча поїздка Ельмар Мамедова на Волинь продовжилась в приміщенні Волинської ОДА де відбулась зустріч із Головою Волинської ОДА Олександром Савченком, його заступником Валентином Цьосем та в.о. начальника Управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції Волинської ОДА Андрій Ткачук (Andrii Tkachuk).

А на завершення свого перебування у м.Луцьк Ельдар зустрівся з ректором Східноєвропейського університету Ігорем Коцаном з яким обговорив умови можливості навчання студентів з Азербайджану у ВУЗі.
Надіємось що дані зустрічі переростуть у майбутні практичні результати і нададуть поштовх для розширення співпраці між Україною та Азербайджанською республікою.