Друзі, продовжуємо знайомити Вас з історіями Волинських підприємств в нашій рубриці «Історії успіху», і сьогодні її героєм буде вже добре знаний на теренах нашої області і не тільки ТОВ «Павлівський пивзавод». Екскурсію виробничими потужностями підприємства провів його директор Пікута Юрій Миколайович який очолює компанію з 2009р.

Незважаючи на той факт що новітня історія Павлівського пивзаводу почалася в 1950х. рр. коли в Іваничівському районі були знайдені великі поклади вугілля і засноване м. Нововолинськ, перші згадки про Порицьку (відповідно до назви тодішнього містечка) броварню датуються ще 1897р. Проте, з огляду на відповідний напис що зберігся у підвальному приміщенні броварні, офіційною датою її заснування прийнято вважати 1904р.

В 1995 році підприємство було приватизоване, а в його цехах встановлене нове сучасне обладнання. Завдяки наявності власних артезіанських свердловин 1996 рік ознаменувався початком виробництва нової продуктової лінійки – мінеральної води «Йоданка Павлівська». Це стало новим етапом розвитку компанії. Наразі вона випускається в 6 різних упаковках. «Йоданка Павлівська» – унікальний природний засіб, призначений для вирішення проблеми йододефіциту в організмі людини.

Крім мінеральної води, Павлівський пивзавод випускає два види живого пива «Пиво Павлівське темне живе» та «Пиво Павлівське світле живе». Думаємо даний напій не потрібно особливо рекламувати! А смаком своїм воно на 50 відсотків завдячує воді, яка у Павлівці хорошої якості. З неї видаляється залізо, а мінерали та інші поживні речовини повністю зберігаються. У виробництві використовують вітчизняну сировину (хміль, солод) без додавання консервантів та пастеризації, наявні лише натуральні компоненти, тому термін придатності напою – 7 діб. Щоб пиво стало пивом, його потрібно витримати 30 діб від початку варіння й до закінчення, після чого воно дозріває в підвалі при стабільній t 3-4 градуси. Секрети пивоваріння передаються від покоління до покоління.

Підприємство намагається йти в ногу з часом і впроваджувати енергоефективні технології, тож у 2016 році завдяки участі в конкурсі UNIDO компанія отримала грант на встановлення сонячних колекторів, які підігрівають воду для газових котлів. Завдяки цій інвестиції значно зменшено використання газу. Ще раніше було встановлено гідродинамічний нагрівач та паровий електричний котел, завдяки яким додатково зменшено споживання газу на ще на 30%. Хоча цілком відмовитись від блакитного палива компанія не може – в зв’язку із специфікою пивоваріння.

А 2018 рік ознаменувався запуском нового проекту підприємства – побачив світ по-справжньому унікальний крафтовий український продукт “Павлівський Пивний Дар”, відомий в Європі як “Пивовіца”, для виробництва одного літра якого необхідно 12 літрів пива!!! В планах підприємства експортувати дану продукцію на ринки ЄС. Хоча дана продукція тільки з’явилася на ринку але вже встигла здобути золоту модель на Першій Міжнародній виставці вина та алкоголю Ukraine Wine&Spirits Awards!

Підприємство щороку бере участь у різноманітних конкурсах, презентаціях та виставках за участю українських і зарубіжних фахівців, про що свідчать численні дипломи, грамоти та інші відзнаки.