Із січня 2019 року лісова промисловість України перейшла на нову систему класифікації лісопродукції, що базується на пакеті Європейських стандартів. В оновлених вітчизняних нормативних документах суттєво змінені підходи до визначення розмірно¬-якісних характеристик лісо- та пиломатеріалів. Якщо раніше ділова деревина (лісоматеріали круглі) в Україні розподілялася на три сорти (І, ІІ, ІІІ) та мала низку сортиментів за їх призначенням, то з 2019 року – розподіляється на чотири класи якості (A, B, C, D), як і в європейських країнах, з відсутнім визначенням їх напрямку використання. Пакет нормативних документів, до яких ввійшли ДСТУ EN, ДСТУ, ДСТУ ISO, ТУУ у різні часи були розроблені ТК-18 «Лісові ресурси» та затверджувалися ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» і ДП «Укрметтестстандарт».
 
В зв’язку з тим, що із введенням вищезазначених нормативних документів виникає багато питань які вимагають роз’яснень, Волинська торгово-промислова палата запрошує Вас на семінар-практикум на тему: «ЗМІНИ У СИСТЕМІ КЛАСИФІКАЦІЇ ЛІСОПРОДУКЦІЇ»

Тема заходу буде цікава для підприємств, компаній, які: 
– є виробниками, трейдерами лісоматеріалів необроблених;
– здійснюють закупівлі необробленої деревини та є виробниками пилопродукції (у т.ч. й трісок) з неї;

У програмі семінару буде приділено окрему увагу таким питанням:
•    Законодавство України у сфері стандартизації, система стандартів у лісовій промисловості. Різниця між діючими до січня 2019 р. НД і пакетом оновлених НД, що чинні з 2019 року. 
•    Візуальні характеристики деревини – терміни та визначення (оновлені, з врахуванням EN, ISO та вітчизняної специфіки). Методи вимірювання.  
•    Методи обміру та обліку лісоматеріалів.
•    Класифікація лісоматеріалів круглих листяних та хвойних порід.
•    Класифікація деревини дров’яної.
•    Зміни у НД на пиломатеріали і тріски технологічні та паливні.

Детальна програма заходу за посиланням: https://goo.gl/nHTebY 

Спікери: Наталія Марченко – канд. техн. наук, доцент кафедри технологій та дизайну виробів з деревини Національного університету біоресурсів та природокористування України (НУБіП), заст. Голови ТК-18 «Лісові ресурси», експерт-дорадник з питань технології деревообробки та лісового товарознавства, експерт-аудитор із сертифікації за системою FSC.

Наталія Буйських – канд. техн. наук, ст. викладач кафедри технологій та дизайну виробів з деревини НУБіП України, Голова ТК-18 «Лісові ресурси».
    
Вартість участі: 780,00 грн. (з ПДВ).

Кожен учасник семінару-практикуму отримає сертифікат.

Реєстрація

У разі виникнення питань прохання звертатися за

тел. 77-05-32, 050 666 50 08,

e-mail: zez@vcci.com.ua