30 березня відбулася зустріч керівництва Палати з німецькими ескпертами паном Hans Gunter Pesch та паном Thomas Lubasch, а також керівниками двох підприємств-членів Волинської ТПП, а саме Олександром Талько – ТОВ “Талфорт-Україна” та Романом Михальчуком – ТОВ “Спеціалізовані енергетичні технології”.

За рекомендацією Волинської ТПП, керівники вищезазначених українських підприємств запросили досвідчених спеціалістів з Німеччини, зі Служби Старших Експертів (SES), для вирішення індивідуальних завдань, з метою розвитку власного бізнесу. І вже сьогодні, німецькі фахівці передають свій досвід і допомагають Волинським бізнесменам ставати успішнішими та виводити свої компанії на новий рівень.

Під час зустрічі, обговоривли особливості роботи торгово-промислових палат в Україні та Німеччині, перспективи розвитку дуальної освіти в Україні, а також можливості співпраці в майбутньому.

Довідково: 
Німецька Служба Старших Експертів (SES) – є провідною громадською організацією Німеччини, яка об’єднує фахівців пенсійного віку різного профілю, які готові на громадських засадах надавати консультаційні послуги за кордоном. Починаючи з 1983 року ця некомерційна організація пропонує допомогу переважно у країнах з перехідною економікою, а також у самій Німеччині. Діяльність SES за кордоном підтримується Федеральним міністерством економічної співпраці та розвитку (BMZ). 
Німецька Служба Старших Експертів (SES) відкриває для вітчизняних підприємців нові можливості та дозволяє запросити у якості консультанта досвідченого німецького SES-фахівця з будь-якої галузі. Експерти SES приїздять на підприємство на 3-4 тижні.

SES покриває витрати*:
◉на обробку проекту
◉підбір та підготовку експерта
◉медичне страхування
◉міжнародні авіа-перельоти

Приймаюча сторона бере на себе витрати*:
◉трансфери по Україні
◉проживання
◉базове харчування
◉добові (€5, для Києва €10)
◉перекладач (за необхідності)

Якщо Вас зацікавила можливість залучення експерта SES, звертайтесь у відділ зовнішніх зв’язків Волинської ТПП за додатковою інформацією, тел. для довідок 050 66 65 008.