Продовжуємо нашу рубрику «Історії успіху». Сьогодні її “героєм” буде компанія, яка не потребує додаткового представлення. Вона є лідером на ринку Волинської області та одним із флагманів сегменту легкої промисловості України, член Волинської ТПП – ПрАТ «Едельвіка».

Річницю свого створення компанія святкує напередодні Дня Незалежності України – 23 серпня з 1994 року, що є днем її заснування. Тоді штат компанії налічував 5 чоловік. Станом на сьогодні – це 235 співробітників, і кількість їх постійно зростає.

Цікавим фактом є те, що в умовах, коли більшість підприємств регіону страждає від значної плинності кадрів через відтік робочої сили за кордон, на ПрАТ «Едельвіка» кількість таких людей можна перерахувати на пальцях однієї руки. І справа тут не лише в наданні людям достойних умов праці. В цьому особлива заслуга її керівника, Юрий Переходько (Yuriy Perekhodko), якому вдалося створити не просто колектив працівників, а одну велику сім’ю.

Основні напрямки діяльності компанії – це виробництво тканин, пошиття швейних виробів (готового жіночого, чоловічого, дитячого одягу, столових наборів), а також виготовлення фільтрувальних рукавів для газоочисних споруд.

Компанія «Едельвіка» – це практично замкнутий цикл, який включає в себе ткацьке, швейне, оздоблювальне та швейне виробництва, починаючи з виробництва тканин та закінчуючи продажем готової продукції через власну роздрібну мережу з 3-ьох роздрібних та 2-ох інтернет-магазинів та мережу національних маркетів. У виробничому процесі використовується обладнання провідних світових виробників Picanol, MCS, Stentex, Tajima. В компанії є сертифікована лабораторія для контролю якості та підтвердження відповідності продукції. Розробкою моделей займається власне дизайнерське бюро. Віртуальний тур по виробництву компанії: https://www.youtube.com/watch?v=QtEZWgGm1vU.

Для виробництва підприємство імпортує сировину з Індії, Пакистану, Бельгії, Німеччини, Білорусі та Польщі.

Сьогодні покупцями продукції під торговою маркою «Едельвіка» є підприємства України, ЄС та СНД. Серед них: мережі ТОВ «Епіцентр К», «Нова лінія», «Сільпо», «Метро», «Ашан», «Арбер» та «Маркасон». У 2018 році експорт склав 38%.

Ось лише декілька цифр, які ілюструють роботу підприємства в 2018 році:
– майже мільйон метрів тканин вироблено ткацьким виробництвом, 
– швейним підрозділом ПрАТ «Едельвіка» виготовлено 123,5 тис. одиниць швейних виробів.

Процес безперервного вдосконалення – один із векторів розвитку підприємства. Саме тому ПрАТ «Едельвіка» є досить активним учасником міжнародних програм та проектів. Так, з 2018р. компанія приймає участь у програмі ЄБРР «Консультації для малого бізнесу – Міжнародна експертиза ЄБРР», яка передбачає 1,5 річну співпрацю з консультантами з різних країн в напрямках вдосконалення бізнес-процесів, розробки та конструювання нових моделей одягу та зразків тканин. В рамках цієї програми зараз на підприємстві працює SES-експерт Eva Margarete Hillers, а менеджер ЗЕД компанії – Tanya Veretennikova нещодавно повернулася з місячного стажування в Німеччині в рамках програми підготовки управлінських кадрів “Fit for Partnership with Germany”.

Бажаємо компанії подальшого розвитку та процвітання, а також освоєння нових експортних ринків!