Вчора, 20 серпня 2019 р., в ТПП України відбулась зустріч бізнесу та бізнес-асоціацій із новим Головою Державної митної служби України Максимом Нефьодовим. Мета зібрання – донести до новообраного Голови гострі питання, які турбують бізнес. Разом з делегацією Волинського бізнесу прийняв участь в засіданні і віце-президент Волинської ТПП Віталій Киричук.

Головні меседжі, які озвучив Максим під час зустрічі із бізнес-спільнотою наступні:

 

Пріоритети роботи на наступний рік: 

Поштові перевезення
Автомобільні перевезення в Західних регіонах. Особливо актуально для нашого регіону, враховуючи що після переорієнтації експортних потоків 45% експорту на країни ЄС проходить через МАПП «Ягодин»
Контейнерні перевезення в портах.

– Підвищення заробітної плати для працівників митниці. На думку М. Нефьодова при зарплаті в 25 тисяч в директора департаменту і 7-8 тисяч у рядового митника, йому важко повірити в ефективність такої работи, і зростає вірогідність корупції на місцях.

– Формування дієвого Кабінету міністрів, здатного на проведення системних реформ в суміжних сферах Максим вважає ще однією важливою умовою для реальних змін на митниці
– Рівні правила гри для бізнесу, але при цьому відсутність якихось преференцій або пільг для окремих гравців.

Також Максим пообіцяв сконцентруватися на проблемах, пов’язаних з переміщенням через кордон окремих товарів, таких як автомобілі. Зокрема, розглядається таке нововведення як електронний кабінет для декларанта-фізособи зі спрощеним доступом і можливо навіть без участі митного брокера;

Враховуючи що до 40% бюджету України формується від митних надходжень побажаємо Максиму успіхів в побудові нової Митної служби. А бізнес-спільнота готова долучитися до процесу!