Внаслідок імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС законодавчі вимоги ринку ЄС до багатьох видів промислової продукції вже стали, а до інших – невдовзі стануть вимогами і українського ринку. Тепер і при експорті продукції до ЄС, і при продажі її в Україні виробник несе відповідальність, а отже має довести відповідність своєї продукції вимогам до безпечності, іншими словами – технічним вимогам.

Щоб допомогти виробникам у цьому, 26 листопада ТПП України запускає у 12 регіонах України серію 2-денних тренінгів «Як довести, що Ваша продукція відповідає технічним вимогам ЄС».

Пройшовши тренінг, виробники вмітимуть визначати застосовувані вимоги до безпечності своєї продукції та  придатні для мінімізації ризиків стандарти; оцінювати ризики для споживачів;  складати технічний файл, декларацію про відповідність та маркувати свою продукцію.

Тренінги проводитимуть сертифіковані консультанти і тренери з доведення технічної відповідності з торгово-промислових палат у рамках проекту «Будуємо зв’язки для успіху в експорті», який реалізовується за підтримки проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Підтримка рамкових умов для торгівлі». Вони відбуватимуться протягом листопада 2019 року – березня 2020 року в регіональних ТПП. Перший – 26–27 листопада у Харківській ТПП.

Дізнавайтеся більше та купуйте квитки на тренінги тут.