Волинська торгово-промислова палата долучилась до проведення Другого українського індустріального тижня.

14 листопада 2019р. в приміщенні Волинської ОДА відбувся круглий стіл «Промисловість Волині. Перспективи розвитку». Участь у заході взяли т.в.о. голови Волинської ОДА Олександр Киричук, його заступник Валентин Цьось, голова обласної ради Ірина Вахович, віце-президент Волинської ТПП Віталій Киричук, начальник відділу екології Модерн-Експо Олександр Онисюк, в.о. виконавчого директора Волинського регіонального відділення Асоціації міст України, представники бізнесу та органів місцевого самоврядування тощо.

Незважаючи на той факт що Волинь є переважно аграрна область, керівництво області ставить перед собою амбітні цілі вивести промисловість на друге місце по виробництву доданої вартості. «Ми прагнемо перетворити регіон з аграрного в аграрно-промисловий».– зазначив директор департаменту економіки та європейської інтеграції обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа.

Одним із напрямків Нової Індустріалізації визначено «промисловий безвіз» та Угода АСАА, саме тому Віталій Киричук розповів про зміни які чекають на виробників промислової продукції при переході від доринкового до після-ринкового контролю а також про те, що мають зробити підприємства, щоб довести відповідність.

Нагадаємо, що підсумком проведення Другого індустріального тижня стане комплексний захід «Українські індустріальні дні» 3-4 грудня 2019р в ТПП України. Цей захід об’єднує проведення II Форуму індустріальних парків України (3 грудня) та III конференції «Нова індустріалізація» (4 грудня).

Його головною метою є синергія влади та бізнесу щодо побудови в Україні інноваційної промислово-аграрної моделі економічного розвитку. З детальною програмою заходу можна ознайомитись за посиланням

Довідково: Український індустріальний тиждень – це серія регіональних заходів, що проводяться за моделлю Європейського індустріального дня (EU Industry Day). Проект надає можливість українським компаніям у регіонах продемонструвати свій потенціал у сфері індустріального розвитку, вибудувати діалог із державними структурами та окреслити можливості співпраці з європейськими партнерами.