В період з 28.10.2019 по 23.11.2019, завдячуючи організаційним зусиллям Волинської ТПП та представництву GIZ в Україні я пройшов конкурс та був відібраний в групу Energy efficiency по щорічній програмі Fit 4 Partnership with Germany, яка фінансується міністерством Економіки і Енергетики ФРН.

Метою моєї поїздки був пошук німецьких партнерів для ведення бізнесу (експорт, імпорт), а також знайомство з передовими компаніями Німеччини, які ведуть бізнес на рівні Industry 4.0 та впровадження набутих знань в своїй компанії в Україні. Участь в цій програмі допомогла мені налагодити нові ділові контакти з німецькими партнерами та підписати контракти на поставку продукції, як з Німеччини в Україну, так і навпаки; впровадити нові бізнес процеси в нашу роботу й оптимізувати ті, які  існують. 

Наша компанія Спеціалізовані Енергетичні технології є членом Волинської ТПП з 2017 року і завдяки спеціалістам ТПП я особисто та мої колеги приймали участь в чисельних тренінгах, майстер класах та поїздках, які організовувала ТПП. Також за посередництвом ВТПП нам вдалося прийняти участь та успішно провести стажування (березень – квітень 2019 року)  у нас в компанії спеціаліста з ФРН по програмі SES в галузі впровадження сонячної енергетики в економіку та домашні господарства. Наш експерт Томас Любаш – людина  з великим професійним та життєвим досвідом розширив наші компетенції, а також передав нам багато цінних знань та навичок зі своєї роботи, що дозволило нам отримати нові зв’язки та розширення нашого бізнесу, як в Україні, так і в Німеччині.