ГО «Агенція міжнародної співпраці» розпочинає реалізацію короткострокового проекту «Товарна контрабанда: криміналізувати чи ні? Погляд з прикордонної Волині», котрий планується реалізувати у березні-травні 2020 року і виконується в рамках підтримки проєкту «Громадської ініціативи За чесну та прозору митницю за сприяння Європейського Союзу.

Метою проекту є дослідження та аналіз на рівні Волинської області думок зацікавлених сторін та громадськості щодо доцільності можливого впровадження кримінальної відповідальності за контрабанду товарів комерційного призначення, встановлення прогалин у законодавчому регулюванні зазначеної проблеми.

Питання контрабанди товарів комерційного призначення є особливо актуальним для жителів прикордонних областей, зокрема і Волинської області. Як свідчить історія, одним із факторів її виникнення є різниця цін в сусідніх країнах, а також зловживання із систематичним перевезенням товарів комерційного призначення під виглядом для особистого використання з відшкодуванням ПДВ на одній стороні та уникненням сплати фіскальних платежів на іншій (як наслідок недобросовісного використання прогалин в законодавстві). В рамках проєкту будуть організовані публічні обговорення щодо доцільності введення кримінальної відповідальності за контрабанду товарів комерційного призначення. Це планується здійснити в форматі 2 (двох) круглих столів з включенням в них всіх зацікавлених сторін.

Незабаром ми детальніше ознайомимо вас із проектом та заходами, які реалізовуються в рамках нього. Слідкуйте за нашою сторінкою у ФБ, а також сайтом нашого партнера – Волинської торгово-промислової палати vcci.com.ua та ФБ-сторінкою.

Більше про громадську ініціативу “За прозору та чесну митницю” – https://tinyurl.com/sa34bnv

Аби задати питання або долучитися до проекту ви можете зв’язатися з нами за телефонами: 050-666-50-08, Віталій Киричук, менеджер проекту.

Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю ГО «Агенція міжнародної співпраці» і жодним чином не відображає точку зору Європейського Союзу.