Волинську торгово-промислову палату відвідала делегація з провінції Мерсін, Туреччина у складі директора департаменту культури і туризму провінції Мерсін – пана Емре Дуру, директора департаменту охорони здоров’я провінції Мерсін – пана Емра Уолната та президента туризму провінції Мерсін, власника туристичної компанії «Каретта тур» – пана Алі Кучюка.
Метою візиту було налагодження контактів між провінцією Мерсін, Туреччина та Волинською областю, Україна у сфері бізнесу, туризму, медицини та культури.
Мерсі́н – місто на південно-східному узбережжі Туреччини та столиця однойменної провінції, в якій проживає 2,5 млн жителів. За духом і ландшафтом місто нагадує турецький Лос-Анджелес. Уздовж усього узбережжя тягнуться бульвари, краї яких обрамляють пальми. У Мерсін комфортно приїжджати в будь-яку пору року – температура повітря тут рідко опускається нижче 10 градусів.
У провінції, загалом як і в цілій країні, активно розвивається медицина, а також медичний туризм. Для того аби поділитись успішним досвідом на прикладі Туреччини була організована зустріч із головними лікарями медичних установ Волинської області на чолі із паном Валерієм Руцьким – в.о. начальника обласного управління охорони здоров’я Волинсьої Ода та його заступником паном Романом Рудоквасом.
Пан Емра Уолнат – директор департаменту охорони здоров’я провінції Мерсін, розповів про надання медичної допомоги пацієнтам у Туреччині, якість медичних послуг та кількість та особливості лікарень приватних та державних в регіоні. Загалом тільки в цій провінції знаходиться 16 державних лікарень (5 з яких збудовані за останніх 5 років та облаштовані найновішим медичним обладнанням провідних виробників світу), 15 приватних та 1 університетська клініки.
Уже плануємо діловий візит до провінції Мерсін для представників медичних установ для обміну досвідом, тому кому цікаво пишіть + у коментарях і ми надішлемо програму поїздки та умови участі.
Дякуємо Галина Веселуха за організацію зустрічі, особистий вклад у розвиток українсько-турецької співпраці та популяризацію рідної Волинської області за кордоном.
Маленькими кроками рухаємось до великих вершин…