У Луцьку росте нове промислове виробництво. У нього інвестували 100 мільйонів.

ТОВ «Пластхім Україна», яке займається виробництвом полімерної плівки у Луцьку, у 2021 році залучила 100 мільйонів гривень у розбудову власного підприємства.

У вівторок, 22 листопада, ознайомитися із стрімким розвитком компанії завітали президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич та віце-президент цієї ж організації Віталій Киричук.

Комерційний директор «Пластхім Україна» Діма Пасічник зазначив, що основна частина інвестицій спрямована на будівництво нової лінії з виробництва БОПП-плівки:
«Станом на сьогодні, ми виготовляємо 5 тисяч тонн на рік. Після завершення усіх робіт, встановлення нового обладнання, потужність зросте до 12 тисяч тонн на рік. Це дозволить забезпечити плівкою європейської якості 50% українського ринку».

Президент Волинської ТПП, Олександр Смолич залишився під враженням від масштабів розбудови виробництва. «Для нас, нове виробництво – це перш за все позитивний сигнал для інших інвесторів – в Україні можна і потрібно працювати, це конкурентоспроможність наших під-ств та економіки загалом, а так само і нові робочі місця, за проектом їх близько 80-ти та податкові надходження. Після запуску український виробник буде забезпечений високоякісними пакувальними матеріалами вітчизняного виробництва, що дасть змогу зменшити залежність від імпорту.»

До слова, «Пластхім Україна» входить до групи компаній, яка займається виробництвом полімерної плівки та гнучкої упаковки в Болгарії, Словаччині та Фінляндії. Раніше плівку виготовляли під брендом «Татрафан», але у 2020 році болгарська компанія Plastchim-T купила частку українського виробника, ставши основним акціонером.