Як уже повідомлялося, ООН відібрала Волинську область для розробки пілотної стратегії втілення цілей 2030 “Сталий розвиток”.

Програма до 2030 року включає 17 Цілей сталого розвитку, або Глобальних цілей, які формуватимуть політику і фінансування на наступні 15 років, починаючи з історичного зобов’язання покласти край бідності. Скрізь. Назавжди.

Глобальні Цілі сталого розвитку були затверджені у 2015 році на саміті ООН з питань сталого розвитку. За ініціативи Уряду України та за сприяння системи ООН в Україні протягом року тривав відкритий та інклюзивний процес адаптації ЦСР. Беручи до уваги принцип “нікого не залишити осторонь” та використовуючи широкий спектр інформаційних, статистичних та аналітичних матеріалів, була розроблена національна система ЦСР (86 завдань розвитку та 172 показники для моніторингу їх виконання).

Національну доповідь було підготовлено Міністерством економічного розвитку та торгівлі України за координації Наталі Горшкової. Доповідь було затверджено Міжвідомчою робочою групою високого рівня з питань організації процесу впровадження ЦСР в Україні під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва та Координатора з гуманітарних питань, Координатора системи ООН в Україні, Постійного представника Програми Розвитку ООН в Україні Ніла Вокера.

Вважаємо дану тему досить актуальною та важливою, перспективною для впровадження на Волині і в Україні, оскільки за даним напрямом розвивається весь захід, а її впровадження дасть можливість залучати інвестиції та гранти для розвитку економіки, підприємництва, інфраструктури тощо.

З Національною доповідю можна ознайомитися за посиланнямhttps://goo.gl/AQg9Vg