Сьогодні, 01.03.2018р. в цей ще не зовсім теплий, але вже весняний день, в стінах Волинської торгово-промислової палати “кипів” круглий стіл на тему: “Стан енергозбереження на Волині: питання та виклики”. Проведення даного заходу стало спільною ініціативою ГО “Енергетичний кластер “Innovation energy” та Волинської ТПП.

Захід викликав неабиякий інтерес, свідченням цього стала велика кількість учасників, серед яких – представники бізнесу, державних та комунальних закладів, громадських організацій, учбових закладів, та інші зацікавлені особи.

Учасники круглого обговорили існуючий стан з енергозбереженням в Волинському регіоні, проблеми та виклики які постають перед ними в їх повсякденній роботі, поділились позитивним досвідом впровадженням енергозберігаючих технологій на своїх підприємствах, а також визначили тенденції які потребують змін. Одні з основних – це вдосконалення існуючої законодавчої бази, запуск дієвих та загальнодоступних механізмів фінансування енергозбереження на всіх рівнях, також це поступова зміна світогляду громадськості. Почесні гості круглого столу професори Григорій Шматков та Олександр Бахарєв поділилися досвідом впровадження енергозбереження в Дніпропетровській області.

В результаті анкетування, проведеного перед круглим столом респонденти визначили енергоаудит на підприємстві як одну з основних послуг з покращення енергоефективності яка їх цікавить. Тому, результатом зустрічі стала домовленність ГО “Енергетичний кластер “Innovation energy” з Волинською ТПП про спільну підготовку проекту з навчання енергоаудиторів для волинських підприємств.

Друзі, дякуємо всім учасникам за їх активну позицію та надіємось що проведення таких обговорень надалі стане доброю традицією і в результаті буде приводити до конкретних результатів. Зробімо нашу Волинь зеленішою!

 

Фото з заходу