Друзі, як ми і обіцяли раніше хочемо поділитися з Вами можливостями європейської програми обмінів ERASMUS для молодих підприємців. Презентація даної програми відбулася 16.03.2018 в приміщенні ТПП України.

На відміну від вже знайомої усім програми ERASMUS+ яка була орієнтована на обмін студентами, ERASMUS for Young Entrepreneurs (скорочено EYE) – це програма транскордонного обміну, яка дає можливість підприємцям, в т.ч. початківцям (мається на увазі час з моменту започаткування підприємницької діяльності – до 3х років) навчатися у досвідчених підприємців в інших країнах-учасницях програми ЄС COSME. Тривалість стажування від 1 до 6 місяців. Ця програма вводиться в Україну вперше в 2018р і триватиме до 2020 року.

Гарною новиною є те, що в програмі можуть прийняти участь підприємці, які тільки нещодавно розпочали свій бізнес (до 3-х років досвіду ведення підприємницької діяльності та підприємці, які планують почати особистий бізнес на основі бізнес-плану або конкретного проекту). Обов’язковою вимогою для нових підприємців є наявність бізнес-плану розвитку підприємства на англійській мові. У

Участь в програмі можна взяти як шляхом відвідування підприємств закордоном так і запросивши підприємців з іншої країни у свої компанії.

В рамках програми надається фінансування на покриття транспортних витрат до та з країни візиту і на компенсацію витрат на проживання. Фінансова допомога оплачується організацією-посередником приймаючої країни а її сума визначається згідно підписаного фінансового договору між двома сторонами. В залежності від країни вона коливається від 560 до 1100 євро в місяць.

Для того щоб прийняти участь в програмі обмінів необхідно зареєструватися та заповнити анкету на на сайті: https://www.erasmus-entrepreneurs.eu/page.php?cid=19.

Презентацію проекту можна завантажити тут: https://drive.google.com/open…

Контакти для консультацій по програмі:

Анастасія Кожура

тел.: 0675036362,

e-mail: pa@ucci.org.ua 

 

Ольга Шубіна

тел.: 0675036362

e-mail: soo-ird@ucci.org.ua