Волинська торгово-промислова палата запрошує долучитися до проекту «ЖИВА ІСТОРІЯ» та зробити свій внесок, задля збереження пам’яті українських героїв, загиблих в зоні АТО та на Майдані Революції Гідності.

В рамках проекту буде облаштовано Парк Героїв Майдану та Небесного Легіону в місті Луцьку з доглянутими іменними кленами, що стане чудовим символічним продовженням життя полеглих у АТО бійців та захисників Революції Гідності.

Детальніше про проект…

Проект «Жива Історія» – це одна з наймасштабніших ініціатив на Волині, задля збереження пам’яті загиблих в АТО, заради пробудження свідомості тих, хто звик до війни, і для привернення уваги усієї громадськості до військових дій на сході України та трагедії, яку вони несуть. 13 травня 2017 року за ініціативи ГО «Сучасна Волинь» та волонтерського руху «Меценати для солдата» у сквері Героїв Майдану було висаджено перші 75 кленових саджанців родинами полеглих бійців на Донбасі. Ці молоді дерева символізують коріння роду, продовження якого багато з бійців не мали, адже не були одружені та не встигли відчути радість батьківства. 

27 вересня 2017 року скверу було надано статус парку та перейменовано на Парк Героїв Майдану та Небесного Легіону. 

Другий етап висадження кленів відбувся 14 жовтня 2017 року – під час відзначення Дня захисника України сім’ї загиблих на Сході бійців та родини полеглих під час Революції Гідності висадили чергові 70 саджанців. 

ГО «Сучасна Волинь» та волонтерський рух «Меценати для солдата» взяли на себе зобов’язання по облаштуванню території парку, інформаційних банерів, встановлення індивідуальних іменних табличок та обмежувачів, щоби завадити пошкодженню молодих дерев. Пошук меценатів та спонсорів даної ініціативи ще триває. Кожен пересічний громадянин зможе зробити свій добровільний внесок, дізнавшись номер розрахункового рахунку в організаторів. Цей облаштований парк з доглянутими іменними кленами стане чудовим символічним продовженням життя полеглих у АТО бійців та захисників Революції Гідності. 
…Існує вислів: коли прощаєтесь, обійми мають бути міцними, щоб надовго закарбувати відбиток близької людини на своєму тілі. Тіла своїх синів та дочок Україна прийняла назавжди. Сьогодні серце нашої держави зранене війною, та її щедра земля прийняла ті кленові саджанці, омиті сльозами рідних і дала їм зрости та набратися сил. Шелест їхнього листя розмовлятиме з нами, наче вони самі озиватимуться, розповідаючи подвиги минулих боїв. А зі світлин на іменних табличках будуть дивитися на нас їхні очі, пронизувати поглядом з одвічним запитанням: «А що ти зробив для своєї України?»

 

НАШІ РЕКВІЗИТИ:
ГО “СУЧАСНА ВОЛИНЬ”
ЄДРПОУ: 41677573

Р/Р: 26002055515865
ВОЛИНСЬКЕ ГОЛОВНЕ РЕГІОНАЛЬНЕ
УПРАВЛІННЯ АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА
КОМЕРЦІЙНОГО БАНКУ “ПРИВАТБАНК”
Україна,43001,м.Луцьк,вул.Шевченка 2