Друзі, продовжуємо ознайомлювати Вас з міжнародними програмами для розвитку бізнесу. Сьогодні мова піде про програму SES (Senior Experten Service). Служба старших експертів – це заснована провідними німецькими бізнес-асоціаціями неприбуткова організація, яка фінансується урядом Німеччини. SES на волонтерських засадах відправляє німецьких експертів-консультантів у різні куточки світу для допомоги компаніям, організаціям та установам. Експерти SES сприяють розвитку компаній, компетентності працівників, допомагають підвищити ефективність компаній, зокрема шляхом розробки стратегій маркетингу та збуту, оптимізації технологічних процесів, покращення умов довкілля та охорони праці.

SES сьогодні – це понад 12000 німецьких фахівців та керівників пенсійного віку, які після завершення кар’єри бажають приносити користь суспільству. Організація надає волонтерську допомогу в понад 50 кранах світу. Україна входить до топ-16 країн за кількістю реалізованих проектів (приїзд експертів). Так, в період з 1983 по 2016рр. в Україну було відряджено 492 експерти, а в 2017 році відбулося 68 таких проектів.

Для кого підходить – МСБ, соціальна сфера та освіта, державні структури. Організація повинна існувати не менше 2-ох років.

Експерта необхідно забезпечити місцем проживання(квартира чи номер в готелі), транспорт від/до аеропорту та місця проживання, базовим харчуванням та добовими в розмірі 5 євро. Решта витрат покриваються проектом.

Для того щоб запросити експерта необхідно заповнити анкету за посиланням http://www.ses-bonn.de/…/zajavka-na-ehkspertnuju-pomoshch.h…. В заявці зазначається загальна інформація про апліканта та завдання для потенційного апліканта. Заявку потрібно надіслати представнику SES в Україні Максиму Драницькому який працює при Торгово-промисловій палаті України. 

Інша інформація про проект за посиланням https://drive.google.com/…/1TnhzJpfLtH5B-zQPaSsgOCcCwbDCnsaw