Сьогодні, 18 травня 2018 року в приміщенні Волинської ТПП Громадська організація «Агенція міжнародної співпраці» організувала круглий стіл на тему «Адвокація заходів зі сприяння торгівлі на базі Волинської митниці ДФС».

Учасниками даного круглого столу стали представники Волинської митниці ДФС, контролюючих служб (Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області, управління фітосанітарного та санітарного контролю, екологічного контролю), представники компаній які надають брокерські послуги, Волинської торгово-промислової палати, Волинського обласного об’єднання федерацій роботодавців, та суб’єкти ЗЕД які здійснюють експортно-імпортні операції на Волинській митниці ДФС.

Нагадаємо, ГО «АМС» стала переможцем грантового конкурсу «Діалог зі сприяння торгівлі» з проектом «Адвокація заходів за сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур на досвіді суб’єктів господарювання, які обслуговуються на Волинській митниці ДФС». Проект реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського союзу.

Під час заходу були представлені мета та завдання проекту, а також результати які очікується досягти в ході його реалізації.

Менеджер проекту Iryna Halimska представила результати 3-ої хвилі опитування українських імпортерів та експортерів за яке проводилося в 2017-2018р., а також висвітлила головні проблеми з якими стикаються українські імпортери та експортери у своїй діяльності. Заступник начальника митного посту Луцьк Нінічук Інна Сергіївна розповіла про основні виклики та можливості для сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур у роботі Волинської митниці ДФС, а виконавчий директор Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців Анастасій Сохацький про можливості об’єднання роботодавців для цього. Окрім цього суб’єкти ЗЕД мали змогу обговорити труднощі з якими вони стикаються в процесі митного оформлення та запропонувати можливі варіанти їх вирішення.

Захід був підготовлений за сприяння Європейського Союзу ( http://ec.europa.eu/europeaid ). Окремі думки, висловлені в матеріалах або озвучені на заході, є особистою позицією авторів/спікерів і жодним чином не відображають точку зору Європейського Союзу.”