У цьому на власному досвіді переконався Президент Волинської торгово-промислової палати Олександр Смолич який став учасником програми міністерства комерції Китаю «Перспективи співробітництва торгово-промислових палат Китаю та України». Всього в навчанні прийняли участь 24 представники регіональних палат та ТПП України.

В рамках даної програми українська делегація пройшла стажування в КНР в період 03-16.05.2018. Два тижні лекцій та зустрічей з фахівцями з економічного розвитку, створення бондових (вільних митних) зон, підтримки МСБ пройшли у містах Фучжоу і Сямень провінції Фуцзянь та Хайкоу провінції Хайнань.

Програма стажування включала ознайомлення зі специфікою роботи національної економіки, спеціальних економічних зон, торгово-промислових палат та асоціацій, інших організацій та органів влади, функціонування інфраструктури підтримки підприємництва а також з культурними та ментальними особливостями китайського народу. Окремим блоком відбулись зустрічі з представниками провінційних міністерств комерції на яких обмінялись думками та інформацією щодо потенційних сфер співробітництва в майбутньому.

Співпраця з Китаєм посилюється. Нагадаємо – вже 29 травня 2018 року в Києві відбудеться ІІ українсько-китайський форум економічного співробітництва. Організаторами виступають Китайська асоціація з розвитку підприємств за кордоном та ТПП України.

Стосовно зацікавленості підприємств та організацій у співпраці з КНР, просимо звертатись у відділ зовнішніх зв’язків Волинської ТПП.