Гарячі дискусії кипіли сьогодні в приміщенні Волинської ТПП під час  підсумкового круглого столу за результатами опитування проведеного ГО «Агенція міжнародної співпраці» в червні-липні 2018 року в рамках проекту «Адвокація заходів зі сприяння торгівлі та спрощення торговельних процедур на досвіді суб’єктів господарювання які обслуговуються на Волинській митниці ДФС».

Учасниками заходу були представники влади, митниці, контролюючих органів та суб’єктів ЗЕД.

Ірина Федець, старший науковий співробітник ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» представила аналітичний звіт «Спрощення процедур торгівлі в Україні: оцінки та очікування бізнесу 2017/2018» та показала оцінку Волинської митниці в порівнянні з іншими регіональними митницями.

Віталій Киричук, керівник проекту представив аналітичний звіт ГО «АМС» за результатами проведення глибинних інтерв’ю суб’єктів ЗЕД, митниці та контролюючих служб. 84% респондентів відмітили покращення умов для здійснення бізнесу протягом останніх 2ох років. Запровадження оформлення через «єдине вікно» на думку опитаних стало основною позитивною ініціативою яка була впроваджена на митниці за останні 2 роки. Серед проблемих питань які характерні для регіональної митниці опитані зазначали затримки пов’язані з чергами на кордоні, проблеми з визначенням митної вартості, технічне забезпечення митниці, брак персоналу та його недостатня кваліфікація.

Під час обговорення присутні висунули пропозиції щодо можливостей для  спрощення процедур торгівлі для Волинської області. Андрій Ткачук, в.о. начальника Департаменту економіки та європейської інтеграції Волинської ОДА представив проект запровадження електронної черги на МАПП «Ягодин» та розбудови терміналів навколо цього пункту

Організатором заходу виступила громадська організація «Агенція міжнародної співпраці».

 

*Проект реалізується Інститутом економічних досліджень та політичних консультацій за фінансової підтримки Європейського союзу.