Переробка та сортування відходів – одна з актуальних тем, які останнім часом «на слуху» у всіх. Не так давно Україна заявила про свій перехід до «кругової» економіки, однією із умов якої є сортування та подальша переробка відходів. Але для того щоб переробити відходи їх спочатку потрібно зібрати та правильно відсортувати. Тому зараз багатьох цікавить куди здати зібрану вторсировину?

Тож сьогодні ми познайомимо Вас із однією з таких компаній, головним видом діяльності якої є збір та підготовка до переробки вторсировини, а в найближчому майбутньому – і її переробка.

Підприємство «Вторма-Волинь» є лідером на ринку вторинної сировини Волинської області, займається збором, сортуванням та пресуванням макулатури (картон, архів), також ПЕТ-пляшки, плівки високого тиску, ПЕ – ящиків. За словами керівника підприємства, Oksana Kohut, яка люб’язно погодилася зробити екскурсію виробничими потужностями підприємства, якість сортованої сировини є високою, оскільки використовується не тільки автоматизована праця, але й ручна. На даний час партнерами компанії на українському ринку є найбільші комбінати по виробництву виробів з паперу в Україні (Луцька картонно-паперова фабрика, Обухівський картонно-паперовий комбінат) та виробників покрівельних матеріалів.

На даному етапі свого розвитку підприємство ставить собі стратегічні завдання, а саме націлене на переробку ПЕТ-пляшки, ПЕ-ящиків та плівки. Новими видами готової сировини «Вторма-Волинь» після переробки будуть: агломерат плівки та стрейчу, гранула плівки та стрейчу, а також т.з. «чіпса» з переробленої ПЕТ-пляшки. В подальшому її можна використовувати для виробництва пакувальної плівки, синтепону та інших матеріалів. Тому зараз підприємство знаходиться в активному пошуку нових партнерів по збуту вищезазначеної сировини. Якщо вас зацікавила продукція переробки компанії, звертайтесь за тел. (0332) 78-93-61, моб. 0508363864(Оксана), або за ел. адресою vtorma-volun@ukr.net