Друзі, інформуємо Вас, що наша громадська організація розпочинає реалізацію короткострокового проєкту «Громадська оцінка роботи Волинської митниці: Реформи, перспективи, проблеми, рішення» в рамках підтримки проєкту Громадської ініціативи “За чесну та прозору митницю“, який виконується Інститут економічних досліджень та політичних консультацій за сприяння Європейського Союзу (https://ec.europa.eu/…/aid-development-cooperation…).
Термін реалізації проєкту: січень – квітень 2022р.
Мета проєкту – здійснити громадську оцінку роботи Волинської митниці, визначити успішні аспекти та недоліки в роботі митниці, оцінити рівень поінформованості учасників ЗЕД, щодо нововведень та підготувати відповідні рекомендації, спрямовані на поліпшення її роботи.
Цього разу конкурс грантів спрямований, крім власне моніторингу митниці, на оцінку виконання затвердженого КМ України 13.05.2020р. “Плану заходів з реформування та розвитку системи органів, що реалізують митну політику”.
В рамках реалізації проєкту буде проведено 30 глибинних інтерв’ю з представниками суб’єктів ЗЕД та інших пов’язаних осіб, по їх результатах буде підготовлений аналітичний звіт та напрацьовані відповідні рекомендації, що дозволить сформулювати чіткі рекомендації з покращення ситуації з реформуванням митниці.
Також будуть організовані круглі столи для обговорення результатів дослідження серед громадськості.
Далі буде – слідкуйте за оновленнями на нашій сторінці у ФБ, а також сторінці у ФБ, телеграм та сайті нашого постійного партнера – Волинська торгово-промислова палата https://www.facebook.com/VolynskaTPP / www.vcci.com.ua.
Вже найближчим часом ми проведемо онлайн-презентацію проєкту на якому окреслимо мету та завдання проєкту.
Більше про громадську ініціативу “За прозору та чесну митницю” – https://tinyurl.com/sa34bnv
Аби поставити питання або долучитися до проекту ви можете зв’язатися з нами за телефонами: 050-666-50-08, Віталій Киричук, керівник проекту.