Друзі! Інформуємо Вас про новини митної сфери, з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.
👉Сьогодні до вашої уваги моніторинг новин за період 12-25 вересня 2022р.
📌 У пункті пропуску “Устилуг-Зосін” фахівцями боротьби з контрабандою було припинено спробу громадянина України вивезти “зеленим коридором” 62 набої калібром 9 мм (до вогнепальної зброї) у Польщу. До правоохоронців скероване повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочинів, попередньо кваліфікованих за ст. 263 та 309 Кримінального Кодексу України.
Джерело: https://cutt.ly/7VISrRj
📌 У жовтні на прикордонних пунктах пропуску запрацює сервіс електронної черги безкоштовний для перевізників! На першому етапі запустять пілотний проєкт на одному з пункту пропусків. У тестовому режимі працюватиме web-портал з можливістю запису у чергу з будь-якої точки виїзду. До кінця року презентують мобільний застосунок.
Джерело: https://cutt.ly/ECJbhdq
📌 На 12 вересня черга з вантажівок у міжнародному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» дещо зменшилася. За дві доби оформили більше тисячі ваговозів. У пункті пропуску “Устилуг-Зосин”, де тимчасово дозволили перетин кордону порожнім вантажівкам, стоять в черзі – 100 транспортних засобів.
📌16 вересня Кабінет Міністрів України прийняв постанову «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо передачі майна для потреб Збройних Сил».
Джерело: https://cutt.ly/FVIPR2M
📌 На 19 вересня 2022р. черги на “Ягодині” зменшилися у шість разів. Наразі на виїзд з України очікують 450 вантажівок. На в’їзд – 350, повідомляє Волинська митниця.
Минулого понеділка в черзі на перетин кордону було 2 600 ваговозів.
Джерело: https://cutt.ly/gVlEIRV
📌 21 вересня – повідомили на сторінці Волинської військової адміністрації, що на міжнародному пункті пропуску “Ягодин” має запрацювати пілотний проєкт “Електронна черга перетину кордону” для вантажівок.
Джерело: https://cutt.ly/vVIOX9Y
📌 22 вересня 2022 року в польському місті Жешув відбулося 8-ме засідання Українсько-Польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва під співголовуванням Вальдемара Буди, Міністра економічного розвитку та технологій Республіки Польща та Ірини Верещук, Віце-прем’єр-міністра України – Міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. Серед широкого кола питань економічного співробітництва України та Республіки Польща обговорювалось співробітництво в митній сфері.
Джерело: https://bit.ly/3RcfSNs