На запрошення мера міста Нововолинськ Бориса Карпуса Президент Волинької ТПП Олександр Смолич, віцепрезиденти Віталій Киричук, Віра Корнійчук зустрілися з місцевим експортоорієнтованим бізнесом та розповіли про можливості Волинська торгово-промислова палата для пошуку ділових партнерів та сприяння експорту.

Радує, що Нововолинськ впевнено тримає економічний фронт. Місто стало лідером по релокації підприємств зі сходу та півдня України у Волинську область.

Ще однією гарною новиною стало те, що вже незабаром в форматі food-кластеру в м. Нововолинськ розпочинає роботу індустріальний парк. Це також сприятиме релокації українських підприємств під час війни.

Присутні під час зустрічі представники Волинської митниці деталізували інформацію про умови, переваги чи зобов’язання, які виникають в українських суб’єктів ЗЕД у зв’язку з приєднанням нашої держави до європейських Конвенцій Про процедуру спільного транзиту та Про спрощення формальностей у торгівлі товарами. Найбільше запитань стосувалось фінансових гарантій, термінів доставки вантажів, оформлення статусу “уповноважений вантажовідправник”, технічних регламентів роботи в NCTS.

Крім питань, що стосуються нових інструментів так званого “митного безвізу”, волинських експортерів турбують черги у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні, документальне підтвердження форс-мажорних обставин, порушення логістичних ланцюгів постачання, до яких призвела повномасштабна російська агресія. Викликаних нею проблем – у кожного багато, а вирішувати їх слід разом і якомога скоріше, – домовились про постійну консультативну співпрацю учасники “круглого столу”.

Працюємо далі задля перемоги!