Про перекваліфікацію кадрів на вимогу ринку праці Волині сьогодні, 25 жовтня, у Волинській торгово-промисловій палаті розповів заступник директора Волинського обласного центру зайнятості Тарас Семенюк. Спільно з віцепрезидентом палати Віталієм Киричуком та першим віцепрезидентом Вірою Корнійчук обговорили можливість навчання дорослого населення під проєкти, котрі палата впроваджує зі своїми партнерами. На її платформі ефективно взаємодіють урядові організації, власники інвестиційних проєктів та міжнародні бізнес-спільноти.

– Зараз ми активно співпрацюємо з релокованими підприємствами і зрозуміли, що нашому ринку потрібні не лише робітники. Ваша аналітика допоможе нам зорієнтуватися у потребах. Адже у нас є ресурси і ми хочемо з вами пустити їх у потрібне русло, – зауважив Віталій Киричук.

Своєю чергою Тарас Семенюк зазначив:

– Нині у службі зайнятості діє багато програм на підтримку та побудову бізнесу. Ми не лише добираємо працівників. Ми маємо змогу їх навчати під по требу роботодавців. Або ж допомогти перекваліфікуватися на базі наших центрів професійно-технічної освіти. З кожним роботодавцем ми  індивідуально проговорюємо і термін підготовки, і ті, компетенції, якими має володіти кандидат.

Під час перемовин начальник відділу організації надання послуг роботодавцям ВОЦЗ Оксана Меріда ознайомила співрозмовників з актуальними вакансіями області. Також виокремила низку послуг, що стануть в нагоді роботодавцям: можливість опитування щодо перспективних потреб, отримання компенсації за виплату заробітної плати при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб упродовж двох місяців, співпраця із рекрутерами тощо.

Також Тарас Семенюк відзначив активну урядову програму «єРобота», що дозволяє отримати мікрогрант до 250 тисяч гривень на розвиток чи побудову свого бізнесу.

На завершення діалогу співрозмовники погодили алгоритм подальшої роботи задля залучення інвестицій та відбудови України.