Інформуємо Вас про новини митної сфери, з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.
👉 Сьогодні до вашої уваги новини за період 01-16 жовтня 2022р.
📌 «Митний безвіз» запрацював: в Україну і з України вже прямують вантажі під процедурою спільного транзиту. Першою країною, з якої було відправлено вантаж для доставки в Україну під процедурою спільного транзиту, стала Німеччина.
📌 В «Устилузі» у водія буса виявили наркотики. Прикордонники Волинського загону припинили спробу незаконного переміщення через українсько-польський кордон наркотичних речовин.
Джерело: https://cutt.ly/aBGPj8V
📌 Партію тютюнових виробів, які волинянин намагався незаконно перемістити до Польщі, виявили прикордонники Волинського загону.
Джерело: https://cutt.ly/CBGPvJb
📌 На Волині затримали вантажівку з деревиною на понад пів мільйона гривень. У пункті пропуску «Ягодин» увагу митників привернув вантаж, який був задекларований українським відправником як «дерев’яні загострені рейки з грабу та липи».
📌 Склади Волинської митниці поповнились новим крамом. Більше тисячі штук змішувачів для ванн, душу чи умивальників вартістю понад 652 тисячі гривень не були заявлені імпортером у товаросупровідних документах.
Джерело: https://cutt.ly/NBGPIwX
📌 В пункті пропуску для залізничного сполучення «Ягодин» прикордонники Волинського загону виявили в одного з пасажирів підроблені документи та задокументували факт надання ним неправомірної вигоди.
Джерело: https://cutt.ly/oBGPFlE
📌 Тепер працівники авіаційної галузі мають право на виїзд за кордон під час воєнного стану, якщо вони прямують туди для роботи або тренажерної підготовки.
Джерело: https://is.gd/TnryEv
📌 Згідно з постановою Кабміну від 8 жовтня 2022 року № 1127 на період воєнного стану у митному реєстрі зупиняється реєстрація об’єктів права інтелектуальної власності за заявами правовласників із РФ.
Джерело: https://bit.ly/3VjyRsF
📌 Українця із російським паспортом, що їхав на Волинь через Білорусь, оштрафували на п’ять тисяч.
📌 Український бізнес відтепер зможе здійснювати промоцію своїх товарів за кордоном: участь у виставках внесено до переліку робіт та послуг, за операціями з імпорту яких Національному банку рекомендовано забезпечити здійснення переказів.
Джерело: https://cutt.ly/xBGAxKJ
📌 Волинську митницю вибрали першою, на якій втілять пілот електронної черги. Пілотний проєкт «Електронна черга перетину кордону» єЧерга покликаний зменшити затори , запрацює менш, ніж за місяць на пункті пропуску “Ягодин-Дорогуськ”.
📌 Державна митна служба України спільно з Державною службою експортного контролю України провели міжвідомчу нараду, на якій обговорили питання щодо подальшої взаємодії служб у сфері здійснення державного контролю за міжнародними передачами товарів військового призначення та подвійного використання.
Джерело: https://bit.ly/3yFIAju
❗❗❗ Статистика експортно-імпортних операцій. За 9 місяців 2022 року товарообіг склав $72,3 млрд.