Колеги, сьогодні до вашої уваги новини за період 24-30 жовтня 2022р., з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.

📌 У Держмитслужбі презентували відеоінструкцію з користування програмно-інформаційним комплексом «Митний реєстр об’єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону»

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/1894

📌 З лютого за кордон через волинські пункти пропуску виїхало 1,6 мільйона українців. Про це в коментарі ВСН розповіла речниця 6-го прикордонного Волинського загону Маргарита Вершиніна.

Джерело: https://t.me/luchany_news/16700

📌 Завдяки співпраці з польськими колегами волинські митники викрили оборудки місцевого підприємства. Його керівник спільно з декларантом систематично вчиняли дії, спрямовані на зменшення розміру митних платежів, які нараховувались під час імпорту товарів. Зокрема, уже задокументовано 4 епізоди правопорушень з фактами заниження платежів на понад 1,6 млн грн.

Джерело: https://cutt.ly/5NWYypQ

📌 Волинська митниця радо вітає свіжі новини про вибір керуючої компанії індустріальним парком “Нововолинськ” та включення індустріального парку “Володимир” до Реєстру індустріальних (промислових) парків України.

Зокрема, передбачене звільнення від оподаткування митом нового устаткування (обладнання) та комплектуючих виробів до нього.

Джерело: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/997-2022-%D0%BF#Text

📌 Волинські митники на посту “Ягодин” упередили протиправний намір імпортера ввезти з приховуванням від митного контролю товару на понад 400 тисяч гривень. 3,5 тисячі штук ручних велосипедних насосів не були заявлені у товаросупровідних документах, однак фактично містились у транспортному засобі, що ввозив збірний вантаж на адресу столичної фірми.

Джерело: https://cutt.ly/iNWYTEo

📌 Заходи сприяння, визначені Митним кодексом України, мають застосовуватися митними органами до будь-яких обсягів алкогольної продукції із позначенням «Коньяк», починаючи з 1 листопада 2022 року.

Джерело: https://cutt.ly/NNWYGZl

📌 На кордоні з Румунією запрацює новий пункт пропуску. Він розташований у Чернівецькій області, біля Красноїльська. Його планують запустити за два тижні.

Джерело: https://t.me/Customs_ier_kiev/1776

📌 Через “Устилуг” чоловік намагався вивезти 200-річне Євангеліє. Воно було загорнуте у рушник та вкладене у картонну коробку, – повідомляє Волинська митниця. Згідно з офіційним висновком, створений у першому десятилітті XIX століття примірник справді має історичну та культурну цінність, а його вартість оцінена у 40 тисяч гривень.

Джерело: https://t.me/channel12vol/30536

📌 Про принципи взаємодії Держмитслужби з іншими органами влади у частині валютного контролю та зміни, яких потребує чинне законодавство, читайте у колонці в.о. Голови Державної митної служби України Вячеслава Демченка для інформаційного агенства «Інтерфакс-Україна»

Джерело: https://interfax.com.ua/news/blog/868620.html

📌 Вісім ножів, що за зовнішніми ознаками схожі на холодну зброю (штик-ножі), намагався ввезти в Україну громадянин Польщі. Однак протиправний намір пасажира легкового авто зупинили у пункті пропуску “Зосін-Устилуг”.

Джерело: https://cutt.ly/hNWUrrG