До вашої уваги інформація про новини у митній сфері за період з 31 жовтня по 6 листопада 2022р., з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.

📌 На Волині на українсько-польському кордоні в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» тестують електронний проект “єЧерга”. Водіям, які стоять в живій черзі запропоновано ознайомитися із процедурою реєстрації в електронній черзі та спробувати це зробити за допомогою інспекторів Укртрансбезпеки.

Джерело: https://t.me/luchany_news/16794

📌 Партію незадекларованого товару затримали днями волинські митники на посту «Ягодин». Крім понад 6 тисяч упаковок збуджуючих засобів, «зайвими» у вантажі виявились 600 ветеринарних експрес-тестів та 40 дозиметрів побутової радіації.

Джерело: https://cutt.ly/0N2Kd4T

📌 Звертаємо увагу імпортерів алкогольної продукції, що з 01.11.2022 до будь-яких обсягів імпортованої алкогольної продукції із географічним зазначенням «COGNAC» («Коньяк») митними органами застосовуються заходи щодо сприяння захисту прав інтелектуальної власності.

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/1919

📌 Правила декларування та оподаткування генераторів при переміщенні через митний кордон України. Через посилення обстрілів об’єктів критичної інфраструктури та утруднення електропостачання громадяни України дедалі більше завозять генератори для власних потреб.

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/1922

📌 Держмитслужба спільно з Дослідницькою службою ВРУ працюватимуть над концепціями удосконалення митного законодавства та підвищення фахового рівня посадових осіб

Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/1924

📌 Новий формат графи А митної декларації.

2 листопада 2022 року набрали чинності зміни до наказу Держмитслужби щодо внесення змін у порядок заповнення митної декларації.

Джерело: https://t.me/Customs_ier_kiev/1807

📌 В Україні зупинять дію спеціального митного збору стосовно ПВХ-сировини, з якої виробляють профіль для вікон, на час воєнного стану.

Джерело: https://cutt.ly/yN2J2Av

📌 Співпраця між українськими та європейськими митниками щодо взаємного обміну інформацією про вантажі набирає обертів і дозволяє виводити на чисту воду недобросовісних учасників зовнішньо-економічної діяльності.

Волинські митники опрацювали відповіді на запити від польських та нідерландських колег.

Джерело: https://cutt.ly/UN2J6Jn