Ми продовжуємо Вас інформувати про новини у митній сфері. Період моніторингу 7-20 листопада 2022р., з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.

 

❗ У жовтні 2022 року платниками податків із зони діяльності Волинської митниці перераховано до Державного бюджету 2 мільярди 225 мільйонів гривень. У структурі митних платежів ПДВ становило 80,8%.
Джерело: https://cutt.ly/dMz6Pa0
❗ Український бізнес гнучко адаптувався до умов воєнного стану і наполегливо освоює європейські ринки збуту продукції. Про це свідчить статистика експортно-імпортних операцій у зоні діяльності Волинської митниці за 10 місяців поточного року.
Джерело: https://cutt.ly/uMxqwQ0
❗ Уряд звільнив окремі товари від сплати ПДВ та ввізного мита Постановою Кабінету Міністрів України від 09 листопада 2022 р. №1260. Йдеться про електрогенераторні установки, трансформатори, акумулятори і т.п.
Джерело: https://cutt.ly/IMxqTt2
❗ Координаційно-моніторинговою митницею виявлено факти несплати суб’єктами ЗЕД антидемпінгового мита на суму понад 14 млн грн.
❗ Завдяки співпраці з польськими колегами волинські митники викрили чергове недоброчесне підприємство. Київське ТзОВ свідомо занижувало вартість зовнішньо-економічних контрактів, аби “здешевити” на митних платежах. Зокрема, офіційно задокументовано 11 епізодів імпорту продукції автохімії, в яких дані польських експортних та українських імпортних декларацій суттєво різняться.
Джерело: https://cutt.ly/dMCjLjm
❗ За 10 місяців 2022 року товарообіг склав $81 млрд.
У січні-жовтні поточного року в Україну імпортували товарів на $44,1 млрд. Експортували з України продукції на $36,9 млрд.
Країни, з яких найбільше імпортували до України: Китай, Польща, Німеччина. Експортували з України найбільше до Польщі,Румунії,Туреччини.
❗ 17 листопада офіційна делегація Європейської комісії на чолі з виконавчим віце-президентом паном Валдісом Домбровскісом, який також є Комісаром ЄС з питань торгівлі та якості, відвідала пункт пропуску «Ягодин–Дорогуськ» на українсько-польському кордоні.
❗ На митному посту “Устилуг” волинські митники виявили у пасажирки вантажного транспортного засобу 8 прозорих зіп-пакетів із вмістом речовини, схожої на амфетамін. Цей білий, рожевий, жовтий чи навіть чорний порошок, містить у собі особливо небезпечний психоптоп, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання якого, навіть у незначних дозах, ЗАБОРОНЕНІ.
Джерело: https://cutt.ly/OMCjguX
❗ Оформлення імпорту окремих товарів відбуватиметься без документів про відповідність та без маркування знаком відповідності технічним регламентам.
Наразі, надання на ринку та/або введення в експлуатацію зазначеної продукції дозволяється без наявності декларації про відповідність та без маркування знаком відповідності технічним регламентам.
✅АНОНС!
До уваги бізнесу: науково-практична дискусійна панель «Організація сприяння митними органами захисту майнових прав інтелектуальної власності на торговельну марку», 22 листопада о 09.00 – 23 листопада о 14.30.
Джерело: https://bit.ly/3Aqlu1a
❗ Протокольним рішенням Кабінет Міністрів України інформував про можливість фізичними особами ввозити без сплати ПДВ та ввізного мита товари, що покращують енергозбереження, зокрема: електрогенераторні установки, трансформатори (крім товарів цивільної авіації); акумулятори і т.п.
❗ За десять місяців поточного року Волинська митниця викрила з боку горе-імпортерів 76 зловживань, подібних до описаного у цьому репортажі з судової зали.
Джерело: https://cutt.ly/cMCg596