Доводимо до вашої уваги новини у митній сфері, період моніторингу 21-27 листопада 2022р., з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.

 

👉 Волинські митники на посту “Ягодин” вилучили з вантажівки товари сумарною вартістю 2,8 млн грн. Понад 3 тисячі одиниць брендового одягу, а ще – захисні шоломи, оптичні приціли, монокуляри нічного бачення, захисні плівки для телефонів чи планшетів не були заявлені у товаросуспровідних документах до збірного вантажу, який ввозив з Польщі до України водій-експедитор.
Джерело: https://cutt.ly/N1uOaOr

 

👉 Обмеження щодо кількості, вартості та ваги генераторів, які ввозяться громадянами без сплати митних платежів, відсутні.
Постановою Кабінету Міністрів України від 16.11.2022 року №1288 внесено зміни до Постанови КМУ від 20.03.2020 №224 та низки урядових постанов про затвердження технічних регламентів.
Джерело: https://cutt.ly/x1uOEO0

 

👉 Восени цього року кількість виданих Волинською митницею сертифікатів з перевезення (походження) товарів форми EUR.1 збільшилась у понад 3 рази порівняно з таким же періодом минулого року. Це пов’язано з карколомними змінами, що відбулися під впливом воєнного стану.
Джерело: https://cutt.ly/W1uPfkl

 

👉 Не лише кава. Меблі теж були предметом правопорушення зі сторони волинського підприємства, про яке ми уже писали. Зокрема, у минулому місяці митники задокументували 4 епізоди зменшення ним розміру митних платежів, які нараховувались під час ввезення кави та побутових приладів.
Джерело: https://cutt.ly/R1uPYDF

 

👉 Під час засідання 25 листопада Кабінет Міністрів ухвалив рішення про заборону експорту паливної деревини.