До вашого огляду представляємо новини у митній сфері у період моніторингу з 5 по 11 грудня 2022р., з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.
👉 5 грудня 2022 року відбулася зустріч представників Держмитслужби з польською стороною в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуск» для обговорення результатів перших двох місяців міжнародного застосування Україною NCTS.
👉 З 12 грудня на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ» на кордоні України та Польщі почне функціонувати «Електронна черга перетину кордону» для вантажних транспортних засобів.
Джерело: http://surl.li/eaiok
👉 Покрокова інструкція запису в електронну чергу перетину кордону.
👉 За січень – листопад 2022 року Держмитслужба спрямувала до Державного бюджету України 264,1 млрд грн митних платежів.
Зокрема, у листопаді 2022 року перераховано 33,4 млрд грн.
👉 За 11 місяців митниці Держмитслужби виявили порушень митних правил на суму 2,8 млрд. грн.
Протягом січня-листопада 2022 року митниці Державної митної служби України виявили 10 404 порушення митних правил на суму 2,8 млрд. грн.
👉 Боротьба з контрабандою та порушеннями митних правил кінологічними командами Волинської митниці поставлена на належному рівні. Після здачі іспитів вправні наставники отримали сертифікати.
Довідково: у поточному році службові собаки Волинської митниці уже допомогли виявити 62 правопорушення, більшість з яких стосувалася контрабанди наркотичних засобів.
Джерело: http://surl.li/eaimd