Інформуємо Вас про новини у митній сфері, що відбулися з 19 по 25 грудня 2022р., з наголосом на діяльність Волинської митниці.
👉 З 1 жовтня, старту так званого “митного безвізу”, волинські митники на посту “Ягодин” уже оформили у системі спільного транзиту NCTS понад 60 декларацій з ввезення товарів на митну територію України. Кількість успішно завершених переміщень має позитивну динаміку зростання.
Джерело: http://surl.li/eddur
👉 У Держмитслужбі триває імплементація політики ґендерної рівності: призначено радницю з ґендерних питань та проведено зустріч з обговорення ґендерних ініціатив в рамках співпраці з Консультативною місією Європейського Союзу в Україні
👉 Свічки, станки для гоління та гелеві акумулятори: у Ягодині конфіскували товару на понад 1,3 мільйона. На митному посту Ягодин перевірили збірний вантаж, який ввозив в Україну польський перевізник. У товаросупровідних документах значилося 2528 коробок з популярними нині електротоварами чи засобами особистої гігієни.
Джерело: http://surl.li/eddsr
👉 Поблизу Ягодина між селами Римачі та Старовойтове на ділянці траси більше кілометра рух в бік кордону заблокували вантажівки.
Рух був заблокований 20 грудня станом на 9:00. Вантажівки стоять на трасі у два ряди. Легкові авто, аби проїхати цю ділянку дороги, змушені виїжджати на зустрічну смугу.
Джерело: http://surl.li/eddsv
👉 На ПП «Ягодин» пропускають транспорт у порядку живої черги.
Електронна, яка 16 грудня вийшла з ладу через перебої зі світлом, досі не працює. Її мають відновити 23 грудня.
Джерело: http://surl.li/eddsz
👉 За 11 місяців 2022 року товарообіг склав $90,1 млрд. У січні-листопаді поточного року в Україну імпортували товарів на $49,4 млрд. Експортували з України продукції на $40,7 млрд.
Країни, з яких найбільше імпортували до України: Китай, Польща та Німеччина.
Експортували з України найбільше до Польщі, Румунії, Туреччини.
👉 23 грудня о 09:00 запис в єЧергу на сайті echerha.gov.ua буде відновлено!
Джерело: http://surl.li/eddta
👉 Волинська митниця готує до безоплатної передачі до національних закладів 285 одиниць вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави.
Джерело: http://surl.li/eddtb
👉 23 грудня 2022 р. о 9-й годині відновили запис в електронну чергу перетину кордону в пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» для вантажних транспортних засобів.
Нагадаємо, деякий час електронна черга не працювала через перебої зі світлом.
👉 Про те, як зниження ділової активності суб’єктів підприємницької діяльності і запровадження податкових пільг під час війни впливає на динаміку надходжень митних платежів до держбюджету, читайте у колонці в.о. Голови Державної митної служби України Вячеслава Демченка для інформаційного агенства «Інтерфакс-Україна» – https://bit.ly/3vaJnXq
👉Через збої у роботі інформаційної системи «Шлях», збільшилися черги на кордоні з усіма сусідніми країнами. Тому оформлення водіїв вантажівок і автобусів на кордоні тимчасово не здійснюватиметься.
Фахівці з Укртрансбезпеки вже працюють над розв’язанням даної проблеми.
Інформує Держприкордонслужба.