До вашої уваги новини у митній сфері, що мали місце у період з 26 по 30 грудня 2022р., зі спрямуванням на діяльність Волинської митниці.
📍 На автодорозі М-07 Київ – Ковель – Ягодин завершили роботи з відновлення дорожнього покриття на ділянці протяжністю майже 2 кілометри.
📍 Станом на 26 грудня пункти пропуску на українсько-польському кордоні працюють в штатному режимі. Впродовж попередніх двох діб кількість громадян, які в’їжджають в Україну перевищила кількість тих, які виїжджають.
📍 За добу 26 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 66 тисяч осіб та 14 тисяч транспортних засобів.
📍 За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 16 осіб. Крім того, на виїзд з країни не пропущено 2-х чоловіків, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів про «непридатність до військової служби» та «інвалідність».
📍 На шляху до зони митного контролю поста “Ягодин” керівник Волинської митниці Микола Татарчук розповів журналістам, як у період воєнного стану цей міжнародний пункт пропуску став надійним партнером українських аграріїв у їхній ролі стратегічного гравця на світовому продовольчому ринку.
📍 Учора в пункті пропуску «Устилуг» прикордонники виявили наркотичні речовини у двох далекобійників. Їх 46-річний водій спробував провезти через українсько-польський кордон приховавши серед кулінарних приправ.
Джерело: http://surl.li/efggo
📍 За добу 27 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 83 тисячі осіб та 18 тисяч транспортних засобів. Оформлено 68 вантажівок з гуманітарною допомогою.
📍 У зоні діяльності Волинської митниці уже ввезено та випущено у вільний обіг зі звільненням від сплати ввізного мита та ПДВ майже 140 тисяч приладів, що покращують енергозбереження та зв’язок. У їх числі: понад 43 тисячі генераторів, майже 95 тисяч акумуляторів.
Джерело: http://surl.li/efggb
📍 У зв’язку з наближення Новорічних свят пасажиро потік на українсько-польському кордоні збільшився в обох напрямках станом на 29 грудня. Впродовж попередньої доби черги з легковиків зафіксовано на усіх пунктах пропуску. По обіді спостерігалось накопичення з боку суміжної держави у «Краківці», «Шегинях», «Грушеві», «Угринові» та «Устилузі».
Джерело: http://surl.li/eflgx
📍 За добу 29 грудня західні кордони України з ЄС та Молдовою (у Чернівецькій області) перетнули 89 тисяч осіб та 19 тисяч транспортних засобів.
Джерело: http://surl.li/efrud
📍 Станом на 10:00 30 грудня пункти пропуску на кордоні з Польщею працюють в штатному режимі. За попередню добу пасажиро потік зменшився в обох напрямках.
Джерело: http://surl.li/efsce