Сьогодні інформуємо вас з добіркою новин у митній сфері у період 28 листопада до 04 грудня 2022р., з акцентом на зону діяльності Волинської митниці.
📈 Закон України №2697-ІХ “Про Митний тариф України” підписаний Президентом України та набирає чинності з 1 січня 2023 року. Нагадаємо, що Митний тариф України приведено у відповідність з актуалізованими міжнародними стандартами.
📈 «Сьогодні ми затвердили необхідні документи, аби старлінки завозилися в Україну без мита і ПДВ. Це здешевить їхню вартість і дозволить забезпечити їх для якнайбільшої кількості людей та організацій», — зазначив прем’єр Шмигаль.
📈 Держмитслужбою узагальнено інформацію щодо переліку підприємств з правом утилізації (знищення) контрафактних товарів, отриману від Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України і митниць у розрізі адміністративно-територіальних одиниць.
Перелік розміщено на вебпорталі Держмитслужби за посиланням – https://customs.gov.ua/statistika-ta-reiestri.
📈 У Луцьку затримали прикордонника-хабарника. За хабар 6 тис. дол. США він мав допомогти громадянину призовного віку безперешкодно перетнути кордон через «Устилуг». А саме «не помітити» розбіжність між транспортним засобом, яким чоловік їхав, та тим, відомості про який внесені у систему «Шлях».
📈 У листопаді цього року в зоні діяльності Волинської митниці було випущено у вільний обіг територією України майже 15 тисяч електрогенеруючих пристроїв. Із них: 13979 штук імпортували юридичні особи, 982 генератори ввезли фізичні особи.
📈 Євроінтеграція: законодавство України щодо сприяння митницею правовласникам у захисті майнових прав інтелектуальної власності буде удосконалено.
Джерело: https://bit.ly/3iBf1uk
📈 Постановою від 25 листопада 2022 р. № 1339 Кабінет Міністрів України вніс зміни до додатку 1 постанови КМУ від 29 грудня 2021 р. № 1424 «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік».
📈 Співробітники підрозділу внутрішньої безпеки Держмитслужби у взаємодії з правоохоронцями викрили злочинну схему контрабандного ввезення товарів. В результаті у багажному відділенні одного з автомобілів виявили та вилучили мобільні телефони, сонячні батареї, одяг, які зловмисники ввезли на територію України без сплати обов’язкових митних платежів, надавши недостовірну інформацію щодо вантажу.
📈 У листопаді цього року платниками податків у зоні діяльності Волинської митниці було перераховано до державної скарбниці 2 мільярди 451 мільйон гривень митних платежів. Це – на 226 мільйонів гривень більше, ніж у жовтні, а також на 107 мільйонів гривень більше попереднього рекордного значення, що був зафіксований у вересні.
Джерело: https://cutt.ly/m1CXO8f