“Кити” волинського валового регіонального продукту та водночас найбільші з акредитованих на митниці суб’єктів ЗЕД Modern Expo , СКФ Україна / SKF Ukraine , Kromberg end Shubert Lutsk , Стелла Пак Україна , Tatrafan десятками років найсумліннішої роботи уже давно заслуговують на особливу довіру та спрощені процедури митного оформлення їхньої продукції. І ми вдячні Волинська торгово-промислова палата , яка надала комунікативний майданчик для відвертої та компетентної розмови про перспективи офіційного закріплення за цими підприємствами статусу Авторизованого Економічного Оператора. Така інституція успішно прижилася вже у 78 країнах світу і є частиною процесу незворотньої інтеграції української економіки в європейську.
☝ Керівник Волинської митниці Микола Татарчук надав флагманам галузей чіткі рекомендації щодо підготовки та подання документів, процедур прийняття рішень, види спрощень, переваги під час виконання митних формальностей чи пропуску товарів через кордон. Представники бізнесу, у свою чергу, виявили високу обізнаність про можливості, які відкриваються для них у зв’язку із запровадженням так званого “митного безвізу”. Вони уже мають досвід роботи у системі спільного транзиту NCTS та виконали левову частину “домашньої роботи” для отримання авторизацій, тож готові бути амбасадорами процесу і ділитись власним досвідом з іншими експортоорієнтованими волинськими підприємствами.
👍 Загальна спільна мета – постійний, оперативний та продуктивний обмін інформацією, аби разом створити комфортні умови для ведення міжнародної торгівлі, підвищити конкурентоспроможність українських товарів на європейських ринках, спростити та прискорити процедури з обов’язковим дотриманням безпекової складової зовнішньоекономічних операцій.