До вашої уваги новини у митній сфері, що мали місце у період з 01 по 28 квітня 2023р., зі спрямуванням на діяльність Волинської митниці.
🎯 З 4 квітня 2023 року від експортного контролю звільнено технічні засоби з функціями негласного визначення місцезнаходження транспортних засобів або інших об’єктів.
Джерело: http://surl.li/gqjza
🎯 У тестовому режимі Держмитслужба запустила Telegram Bot для сервісу «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».
Джерело: http://surl.li/gqjzx
🎯 З 16 квітня до 30 червня 2023 року Республіка Польща в односторонньому порядку заборонила переміщення через кордон на виїзд з України с/г продукції (перелік товарів за посиланням https://bit.ly/41U2yTy).
Джерело: http://surl.li/gqkbz
🎯Держмитслужба інформує про відновлення транзиту української агропродукції через Республіку Польща вночі з 20-го на 21-ше квітня 2023 року.
Джерело: http://surl.li/gqkdn
🎯 24 квітня Держмитслужба запустила веб-сервіс подачі гарантами електронних гарантій для застосування при спільному транзиті (NCTS).
Джерело: http://surl.li/gqkco
🎯 На «Ягодині» тимчасово призупинили електронну чергу вантажівок.
❌ Порушення правил перетину кордону:
‼️ На митному посту “Ягодин” викрито і припинено спробу ввезення комерційної партії товару під виглядом гуманітарної допомоги.
Джерело: http://surl.li/gqjxo
‼️ Понад півтисячі сонячних модулів, вартістю понад 1,3 млн грн, намагалися незаконно ввезти в Україну.
Джерело: http://surl.li/gqkal
‼️ Через митний пост “Ягодин” намагалися незаконно ввезти більше двох тисяч одиниць дитячого одягу, іграшкових наборів та упаковок предметів канцелярії вартістю понад 1 мільйон гривень.
Джерело: http://surl.li/gqkdd
‼️ Виявлено незаконне переміщення в Україну кавових зерен на понад 4 млн. грн.