✅Триває серія вебінарів для експортоорієнтованих компаній у межах проєкту Запорізької і Волинської ТПП «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт двох регіонів» за підтримки ЄС та ПРООН.
16 травня консультаційну зустріч вже вдруге провів Сергій Свистіль, голова ради Асоціації експортерів і імпортерів «ЗЕД», голова ради з питань ЗЕД при ТПП України.
👏Головна тема фахової розмови – інститут уповноважених експортерів, зокрема, використання переваг та можливостей українських уповноважених експортерів в торгівлі з компаніями з ЄС та ЄАВТ в умовах воєнного стану.
Адже уповноважений експортер – один із ключових інструментів спрощення торгівлі в рамках угоди з ЄС.
🧐Що означає цей термін?
Уповноважений (схвалений) експортер — підприємство-експортер, юридична особа, фізична особа – підприємець, зареєстрована в Україні, за винятком митного брокера, яка здійснює постійні відправлення товарів на умовах угод і має право самостійно оформлювати декларацію незалежно від вартості товару.
Наразі в Україні досить невелика кількість компаній, що мають такий статус, через відсутність досвіду, фахівців з визначення походження товарів, побоювання відповідальності тощо.
Тим часом, статут схваленого експортера – це економія часу і грошей, більша довіра з боку партнерів, популяризація і реклама.
🟠Детальніше – у відеозаписі вебінару за посиланням:
‼Продовження серії експертних консультацій для експортерів – вже завтра, 17 травня.
Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://cutt.ly/U4KRGyd
Додаткова інформація за тел. +38 050 484 11 97 або електронною поштою oso@cci.zp.ua
***
Для довідки
Проєкт «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт двох регіонів» впроваджується за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Польщі, Швеції і Швейцарії.