До вашої уваги новини у митній сфері, що мали місце у період з 01 по 30 червня 2023р., зі спрямуванням на діяльність Волинської митниці.

🎯 Президент України підписав закони від 29.05.2023 року №3123 та №3124-ІХ про внесення змін до Податкового та Митного кодексів України, згідно з якими тимчасово дозволяється імпортувати без сплати ПДВ та ввізного мита складові безпілотних систем.
Джерело: http://surl.li/ipriq

🎯 Держмитслужба затвердила Антикорупційну програму на 2023–2025 роки
Джерело: http://surl.li/iprpn

🎯 Від 5 червня встановлено нульову квоту на експорт цукру з України. Тимчасову заборону Уряд увів на літній період для того, аби уникнути виникнення дефіциту і росту цін на цей продукт на внутрішньому ринку.
Джерело: http://surl.li/iprqe

🎯 Україна та Польща продовжили дію дозволів на вантажні перевезення до третіх країн
Джерело: http://surl.li/iohxv

🎯 Згідно оперативної інформації, отриманої від митних органів Польщі, об 11:45 09 червня 2023 року перед пунктом пропуску Дорогуськ-Ягодин розпочався страйк польських фермерів із перекриттям дороги та блокуванням руху вантажних транспортних засобів.
Джерело: http://surl.li/iprnq

🎯 За оперативною інформацією суміжної сторони, польські протестувальники зняли блокаду підʼїзних шляхів до пункту пропуску в полудень 10 червня. Митне оформлення вантажів відбувається у звичному порядку як на вʼїзд, так і на виїзд з України.
Джерело: http://surl.li/iprmt

🎯 Реєстрація в чергу «Ягодин – Дорогуськ. Тимчасова черга» закрита.
Відтепер всі перевізники з товарами з 1-24 групи мають записуватись до черги «Ягодин – Дорогуськ. Товари 1-24 групи УКТЗЕД».
Джерело: http://surl.li/iprlb

❌ Порушення правил перетину кордону:

‼️ На Волині прикордонники затримали двох черкащан, які мали намір нелегально потрапити в Польщу.
Джерело: http://surl.li/iptjx

‼️ Непримітну за вагою, але вартісну за вмістом коробку виявили у ході повного митного огляду з перерахунком вантажних місць у мікроавтобусі волинянина (пів тисячі кліпс для рації та майже півтори тисячі – упаковок для батарей KENWOOD).
Джерело: http://surl.li/iproy

‼️ У співпраці зі спеціалістами Управління СБ України у Волинській області посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Волинської митниці викрили нашого співвітчизника на спробі контрабанди.
Джерело: http://surl.li/iprlw

‼️ Волинські митники на посту “Ягодин” упередили протиправний намір житомирського підприємця вивезти з країни майже 13 кубометрів брусованого лісу
Джерело: http://surl.li/iprjz

‼️ Склад Волинської митниці поповнився рибальським спорядженням вартістю понад 3 млн грн. Понад півтори тонни товару вилучили у справі про порушення митних правил за ознаками, передбаченими частиною 1 статті 483 Митного кодексу.
Джерело: http://surl.li/iprjk

‼️ В аптечці житомирчанина, який повертався додому через ПП «Устилуг», митники виявили 60 капсул бромазепаму та 80 пігулок трамадолу.
Джерело: http://surl.li/ipret