Електронна комерція сьогодні розвивається неймовірними темпами. Встигнути за сучасними тенденціями і налагодити ефективний збут продукції онлайн – значить подолати логістичні виклики і організувати зручний і вигідний для обох сторін сервіс доставки.
📌28 серпня 2023 року навчались механізмам логістики електронної комерції під час вебінару від Галини Перепелиці, сертифікованої тренерки та консультантки з питань міжнародної торгівлі та експорту до ЄС.
✅Захід організовано Запорізькою і Волинською торгово-промисловими палатами у рамках проєкту «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт двох регіонів», що реалізується в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
👍Експрес-курс для підприємців складався з теоретичної і практичної частин.
Зокрема, розглянули такі питання:
• Розуміння доставки через електронну комерцію – огляд різних способів
доставки та перевізників
• Аналіз моделей – власне виконання, виконання третьою стороною (фулфілмент-послуги), пряма доставка
• Мита, податки та інші платежі. Хто сплачує, як зазначити ціну на маркетплейсі
Виконали практичні вправи:
• “Відправити посилку!” – плануємо доставку продукту з пункту А в пункт Б, використовуючи різні методи. Оцінка варіантів доставки для певного сценарію, переваги та недоліки
• «Fulfillment Face-Off» вибір способу виконання на основі витрат, швидкості доставки, обслуговування клієнтів і контролю.
• «Злом Кодексу» – обчислення мит та податків для певного товару. Розрахунок кінцевої ціни та прибутку.
🖇Переглянути відеозапис вебінару можна за посиланням: