Тема: Моніторинг подій в митній сфері, які сталися у вересні 2023 року і акцентуються на діяльності Волинської митниці.

Текст:

📈 Із 1 вересня подати заявку на перетин кордону «18-60» стало НЕМОЖЛИВО, якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності ЄВРО-1
Джерело: http://surl.li/lnaad

📈 Запустили Єдиний портал повідомлень викривачів, на якому громадяни можуть повідомляти про факти корупції, які їм вдалося зафіксувати.
Портал https://whistleblowers.nazk.gov.ua/

📈 Держмитслужба видала 1 млн сертифікатів EUR.1 для експорту українських товарів.
Джерело: https://t.me/UkraineCustoms/2434

📈 Під час переміщення через митний кордон України військової техніки та інших товарів підрозділів ЗСУ та збройних сил держав-членів ЄС та НАТО замість митної декларації буде використовуватися спеціальний документ – Форма 302.
Джерело: bit.ly/3EDidx8

📈 Постановою КМУ від 8 вересня 2023 р. № 958 затверджено перелік вкладень, заборонених до пересилання у поштових відправленнях, і Порядок вилучення вкладень, заборонених до пересилання, із поштових відправлень та розпорядження ними.
Джерело: http://surl.li/lmzio

📈 На початку вересня Польща, Болгарія, Угорщина, Румунія та Словаччина виступили за продовження заборони на імпорт українського зерна у ці країни до кінця року.
Джерело: http://surl.li/lsaeh

📈 Волинська митниця у суді довела правомірність своїх дій щодо вилученого нею товару російського виробництва.
Джерело: http://surl.li/lmzhm

📈 З понеділка 25 вересня у пункті пропуску «Дорогуськ» на ділянці «в’їзд в Республіку Польща» не працює один із вагових комплексів. Це призвело до затримки пропуску оформленого експорту, провокує сповільнення руху електронної черги та накопичення транспортних засобів у пункті пропуску «Ягодин».
Джерело: http://surl.li/lrzty

📈 З метою здійснення верифікації та погодження експорту окремих с/г товарів до Республіки Болгарія, Румунії, Словацької Республіки, Угорщини та РП КМУ постановою від 19 вересня 2023 року №1020 запроваджено ліцензування експорту деяких товарів до зазначених країн.
Джерело: http://surl.li/lrzvv

Порушення правил перетину кордону:

📉 У вантажі з гуманітарною допомогою намагались крадькома ввезти в Україну новенький спортивний одяг. Вартість комерційної партії оцінюється у понад 1,5 млн грн. Товар виявили у ході повного митного огляду ваговоза, який переміщував через “Ягодин” більше 13 тонн вживаних речей.
Джерело: http://surl.li/lmzsi

📉 Волинські митники на посту “Ягодин” виявили у збірному вантажі незадекларований товар вартістю майже 1 млн грн.
Джерело: http://surl.li/lmzul

Додатково:
🎥 Відеозапис заходу доступний на ютуб-каналі Держмитслужби стосовно особливостей отримання авторизацій різними типами підприємств, використання декларації Т1 та загальної гарантії при внутрішньому транзиті, інформування митних органів про прибуття товарів – https://www.youtube.com/watch?v=VaX9WSP_9Dw