🇺🇦 🇨🇦 Про особливості експорту до Канади, можливості Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою говорили сьогодні, 30 листопада, під час вебінару Запорізької і Волинської ТПП.
🤝Спільний проєкт «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт двох регіонів» реалізується в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
🙌Спікер заходу – Віталій Киричук, віцепрезидент Волинської ТПП, сертифікований консультант з експорту до ЄC та Канади, тренер-консультант з питань технічного регулювання – надав детальну інформацію щодо торговельних відносин між Україною та Канадою, власне Угоди CUFTA, вимог до товарів та нетарифного регулювання, особливостей ведення бізнесу з канадцями, онлайн-інструментів для пошуку імпортерів у Канаді, ресурсів перевірки надійності партнерів та інших важливих питань.
📌Угода про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності 1 серпня 2017 року.
22 вересня 2023 року Президентом України В. Зеленським та Прем’єр-міністром Канади Д. Трюдо підписано оновлену Угоду CUFTA.
Коли модернізована угода CUFTA набуде чинності, вона не лише продовжить надавати преференційний доступ на ринок для торгівлі товарами, а й установить нові амбітні умови доступу на ринок для торгівлі послугами та інвестицій.
📌У 2022 році експорт товарів Канади в Україну склав 150,2 млн доларів, а імпорт товарів з України – 271, 2 млн доларів.
ТОП-3 статей українського експорту до Канади – тваринні та рослинні жири, олії, залізо та сталь, а також електричні машини та обладнання.
🧐Замислюєтесь над розширенням ринків збуту? Відеозапис вебінару можна переглянути за посиланням: