📝Про компенсаційні, фінансові інструменти підтримки малого та середнього бізнесу дізнавались 1 грудня під час вебінару, організованого в рамках спільного проєкту Запорізької і Волинської ТПП.
✅Оксана Меріда, начальниця управління реалізації політики зайнятості Волинського обласного центру зайнятості надала вичерпну інформацію щодо змісту і вимог програм для бізнесу, які реалізує Державна служба зайнятості в умовах дії воєнного стану.
🧐Зокрема, це компенсація витрат роботодавців на заробітну плату при працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб, а також безробітних, які знаходяться на обліку у Центрі зайнятості.
Окремо зупинились на положеннях програми єРобота, що дозволяє отримати грант на власну справу.
Також до обговорення долучилась Владислава Панасенко, начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях, розповівши про державну підтримку підприємництва за профілем роботи ФДМУ – залучення інвестицій через приватизацію та оренду державного майна. Зокрема, вона детально зупинилась на питаннях оренди державного майна, що може стати вигідним інструментом для старту власного бізнесу.
Серія вебінарів продовжується.
Обов’язкова реєстрація за посиланням: https://t1p.de/nho9u
Додаткова інформація за тел. +38 050 484 11 97 або електронною поштою oso@cci.zp.ua.
Для довідки
Проєкт «Експертні консультації. Об’єднаний економічний фронт двох регіонів» впроваджується за підтримки Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.
Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Канади, Данії, Німеччини, Японії, Нідерландів, Польщі, Швеції і Швейцарії.