До уваги українських експортерів аграрної та харчової продукції.
Посольством України в Республіці Сінгапур отримано інформацію щодо зацікавленості сінгапурської сторони розглянути пропозиції українських виробників наведених у додатку продуктів (https://bit.ly/3e7biMS), які мають міжнародні сертифікати якості та відповідності (наприклад, GlobalGap, HACCP, GMP, Halal).
При цьому привертаємо увагу, що положеннями Закону Сінгапуру “Про харчові продукти” (https://sso.agc.gov.sg/Act/SFA1973) зокрема передбачено:
✅ трирівневу процедуру схвалення експорту для таких видів харчових продуктів: як м’ясо та м’ясні вироби, риба та рибні продукти, свіжі яйця (відповідність стандартів на національному рівні, підприємства, продукції);
✅ специфічні вимоги до свіжих овочів та фруктів, перероблених харчових продуктів (молока та молочних продуктів, олії для приготування, напоїв);
✅ вимоги до маркування харчових продуктів англійською мовою.
У разі зацікавленості у співпраці з сінгапурською стороною просимо надіслати інформацію про компанію та продукцію, яку пропонується експортувати, за формою (https://bit.ly/38D7y4H).
Комерційні пропозиції просимо надіслати до кінця дня 8 липня ц.р. на oleksandra.vasylenko@mfa.gov.ua та rei@mfa.gov.ua, а також обов’язково в копії ast-ier@ucci.org.ua