В рамках Українсько-Іспанського бізнес-форуму, який проходив у Луцьку 25-26 листопада 2016 року, Волинську торгово-промислову палату відвідав посол Іспаніїї в Україні Херардо Анхель Бугайо Оттоне з торговим аташе  та представниками бізнесу Іспанії.

Президент Палати ,Олександр Смолич, презентував діяльність  Волинської торгово-промислової палати, в якій наголосив на розвиток міжнародних відносин, як пріоритетний напрямок  роботи Палати. Сьогодні представники бізнесу України і Волині в т.ч. шукають нові ринки збуту своєї продукції, як в країнах ЄС так і інших країнах світу і в цьому Волинська ТПП надає їм допомогу. Як позитивний момент в українсько-іспанських відносинах, Олександр Смолич, відзначив роботу підприємства – члена палати ТзОВ «Волиньліспром» , яке не один рік працює з іспанськими партнерами.

Посол Іспанії зазначив, що  Україна має великий економічний потенціал, високий рівень освіти, але на жаль і високий рівень корупції. Та незважаючи на події на Сході країни  та інші негативні чинники  іспанський бізнес працює в Україні.